e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Verilerinizi Kritikliğine Göre Sınıflandırmalı ve Ona Göre Paylaşmalısınız


Verilerinizi Kritikliğine Göre Sınıflandırmalı ve Ona Göre Paylaşmalısınız

1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi, 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Zirvede, Türkiye Bilişim Derneği’nden Kani Hacıpaşaoğlu, “Türkiye’de Yerlilik ve Milli Stratejideki Önemi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye Bilişim Derneği’nden Kani Hacıpaşaoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Kişisel veriler, özel hayatının mahremiyetidir, hak ve özgürlüklerin korunmasıdır. Yasa, mevzuat var bu konuda. Nasıl korunacağı da çok net şekilde belli. Kişisel veriler bu ise kişisel veriler kurumsal verilerin bir parçasıdır. Bir şirket iseniz, özellikle bir devlet iseniz kurumsal verinin bir parçası kişisel veri, o verilerin toplandığını düşünün ve çeşitlendiğini. Bu verilerden şirket ya da devlet adına o kadar istihbarı, hassas konular elde edilebilir ki, biz o durumda kişisel verileri kurumsal verilerin bir alt metni olarak değerlendirmek durumundayız.

‘38 derece’ veridir, ‘Bugün hava 38 derece’ demek bilgidir, ‘Bugün son 25 yılın en sıcak günü’ ise bilgi birikimidir. Bilgi ve veri ile elde edilen bilgi birikimi ile bir istihbarat elde edilir. Kişisel veriler toplandığında, bir bütünlüğe ulaştığında ondan o kadar büyük bir istihbarat bilgisi çıkabilir ki o yüzden kişisel veriler kurumsal verilerin parçasıdır.

Veri gizlilik dereceleri, verilerin ‘kişisel’ ve ‘özel nitelikli kişisel’ veri olmasının hassasiyeti yanında gizlilik seviyesi de önemlidir. Kağıtta yada elektronik ortamda ne bilginiz varsa mutlaka kritikliğine göre sınıflandırmalı ve ona göre paylaşmalısınız.”

VİDEO: 065
BAŞLIK: Verilerinizi Kritikliğine Göre Sınıflandırmalı ve Ona Göre Paylaşmalısınız
KONUŞMACI: Kani Hacıpaşaoğlu – Türkiye Bilişim Derneği
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul