e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Vodafone Italia hack’lendi!


Vodafone Italia hack’lendi!

Vodafone Italia, müşterilerine, ülkedeki telekomünikasyon hizmetlerinin satıcısı olarak faaliyet gösteren ticari ortaklarından FourB S.p.A’nin siber saldırıya uğradığını söyledi. Siber saldırının ardından veri ihlal bildirimi yayınlayan şirket, siber saldırının Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştiği ve hassas verilerin ele geçirilmesiyle sonuçlandığı belirtti. Çalınan veriler arasında; abonelik ayrıntıları, hassas veriler içeren kimlik belgelerini ve iletişim bilgilerini içerdiği açıklandı.

Yaşanan siber saldırı sonrasında hiçbir hesap parolasının veya ağ trafiği verisinin güvenliğinin ihlal edilmediği de gelen bilgiler arasında yer aldı. FourB’nin ihlal edilen sunuculara erişimin kapatıldığını ve gelecekte benzer bir olayın meydana gelmesini önlemek için sistemlerinde daha yüksek seviyeli güvenlik uygulanacağının altı çizildi.

KelvinSecurity adı ile bilinen bir grup ise siber saldırıyı üstlendi. Vodafone Italia’dan çaldıkları iddia edilen toplam 310 GB’lık 295 bin dosyalık bir koleksiyonu satmayı teklif eden grubun, mesajlaşma ve hacker forumlarında önbelleğin reklamını yaptığı gözlemlendi.

Vodafone Italia, kimlik avcıları ve dolandırıcılar tarafından hedef riskinin arttığından dolayı müşterilerini dikkatli olması konusunda uyardı.