e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yapay zeka hukukçular için en büyük zorluklardan biri


Yapay zeka hukukçular için en büyük zorluklardan biri

6’ncı e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Çiçek Ersoy, ‘’Yapay zeka modellerinde kişisel veri işleme ilkeleri’’ hakkında bir sunum yaptı.

Dr. Çiçek Ersoy, yapay zekanın artık hepimizin hayatında olduğunu vurguladı. Deprem dolayısıyla sınavların online olarak yapıldığını söyleyen Ersoy, bu sınav sürecinde ChatGPT’nin soruları eksiksiz cevaplamasından dolayı öğretmenlerin teyakkuz halinde olduğunu dile getirdi.

Çiçek Ersoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’En kritik konulardan birisi olan amaca bağlılık ilkesinin yeniden nasıl yorumlanması gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Biz hukukçular için bir konunun tanımını yapmak, sınırlarını belirlemek ve daha sonra regülasyonlar oluşturmak, uygulamak oldukça önemli. Yapay zeka da bizim için en büyük zorluklardan bir tanesi. Yapay zekanın bugüne kadar hukuken bir tanımının olmaması. Dikkat ederseniz kurumun yayınladığı rehberde de çok güzel açıklamalar olmasına rağmen yapay zekanın net bir tanımından özellikle kaçınılmış durumda. Diğer akademik eserlerde de benzer şekilde belli teknik kavramlar tanımlanıyor. Fakat henüz hukuki zemine oturmuş bir kavram yok.’’

VİDEO: 685
BAŞLIK: Yapay Zeka Hukukçular İçin En Büyük Zorluklardan Biri
KONUŞMACI: Dr. Çiçek Ersoy – İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi
ETKİNLİK: 6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 3 Mayıs 2023, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara