e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yapay zekâ ve kullanıcı davranışları analizlerinin beraber kullanımı


Yapay zekâ ve kullanıcı davranışları analizlerinin beraber kullanımı

Gün içerisinde binin üzerinde alarm oluşmuş bir sistemin ortama yüzde FP (false pozitif) olduğunu söyleyen NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü İsmail Orhan, “Yani alarm oluşmuş ama tamamen hatalı alarm oluşmuş” dedi.

Yapay zekânın insan faktörünün yerini alarak kolaylaştırdığı kadar, FP miktarını artıran bir teknoloji olduğunu belirten Orhan, “Ama yapay zekâ ve kullanıcı davranışları analizlerinin beraber kullanımında FP sayısı azalacak. Yapay zekâ teknolojisi doğru analizleri almaya çalışırken, kullanıcı analizleriyle; ‘kurumumuz içerisindeki x isimli kişi gün içerisinde ne zaman bilgisayarını açıyor? Kime ne zaman mail atıyor? Hangi ürüne erişimi var veya hangi saniye hangi milisaniyelerde erişim sağlıyor?’ gibi normalleri öğrendikten sonra bunu yapay zekâ ile entegre ettiğimiz bir yapıda yüzde 100’e yakın optimum bir güvenlikten bahsedebilme olanağımız olacak” şeklinde konuştu.

VİDEO: 576
BAŞLIK: Yapay Zekâ ve Kullanıcı Davranışları Analizlerinin Beraber Kullanımı
KONUŞMACI: İsmail Orhan – NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara