e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dijitalleşme birçok veriyi içinde barındıran bir yapı


Dijitalleşme birçok veriyi içinde barındıran bir yapı

Dijitalleşmenin birçok veriyi içinde barındıran devasa bir yapı olduğunu belirten Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, “Bu yapı içerisinde bu kadar yoğun verinin olması kötü niyetli insanlarında ilgisini çekti” dedi.

2016 yılında internete bağlı cihaz sayısının bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdiğini dile getiren Gökhan Çörekçi, “Bu da bize 2023’de 20 milyar cihazın internete bağlı olacağını gösteriyor. Aynı zamanda 2016 yılında dünyadaki IoT, nesnelerin internetine harcanan rakam 235 milyar dolarken, 2023’lere doğru bu rakamın 600 milyar dolarlara ulaşacağı tahmin ediliyor” şeklinde konuşarak sözlerine şöyle devam etti:

“Facebook’da 2012 yılında günde 500 terebayt veri topladığını ve 300 milyon fotoğrafın Facebook’a yüklendiğini görüyoruz. Ama bugün ise 1.23 milyar civarında kullanıcısı olan Facebook’un inanılmaz bir verisi olduğunu görüyoruz.”

Kişisel verilerin artık ticari meta haline getirilmesinin her geçen gün artış gösterdiğini aktaran Çörekçi, “Ortada bu kadar çok data varken, bu kadar çok veri varken buradaki verilerin herkes tarafından ticari bir meta olarak düşünülmesi kaçınılmaz hale geldi. Dijital dünyada yaptığımız her işimizde bir iz bırakıyoruz. Bu bıraktığımız izler başkaları tarafından bizim takip edilmemize ve bizim verilerimizin ulaşılıp, bir şekilde sömürülmesine neden oluyor. Bu nedenle kişisel verilerimizi korumak çok önemli. Kişisel verilerimizi korumak için çok ciddi çalışmalar yapma zorunluluğu kaçınılmaz” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 481
BAŞLIK: Dijitalleşme Birçok Veriyi İçinde Barındıran Bir Yapı
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara