e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Veri saldırganlar için neden önemli?


Veri saldırganlar için neden önemli?

Bir sistem tasarlanırken kullanıcının, bir duvarın çekildiğinde yıkılacak mihenk taşı kadar önemli olduğunu belirten Siber Bülten Yazarı Minhaç Çelik, “Kullanıcının yaptığı bir hata, sizin milyon dolarlık güvenlik yatırımlarınızın hepsini boşa çıkartabilir” dedi.

Saldırganların banka hesaplarını, kredi kartı bilgilerini ve diğer kimlik bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediklerini ve bunu planlı bir saldırı çerçevesinde yaptıklarını dile getiren Çelik, “Onlar için her bilgi kırıntısı önemlidir. Saldırılarını dizayn ederken muhakkak kullanırlar. Örneğin; geçen yaz nereye tatile gittiğiniz, hangi otelde kaç gün kaldığınız gibi bilgiler size gönderilecek bir sosyal mühendislik saldırısı amaçlı mailde, rahatlıkla kullanılır ve sizin mail gönderen tarafa güveninizin artmasına neden olan bir faktör olarak karşınıza çıkar” ifadelerini kullandı.

Siber suçluların bu bilgilere erişmek için çeşitli yöntemler kullandığını da vurgulayan Çelik, “Bu yöntemler illa verilerinizin depolandığı bir sisteme, illegal (yasadışı) bir şekilde sızarak, bu bilgileri ele geçirmek olarak gerçekleşmez. Çünkü bizde durduğumuz yerden sosyal medya paylaşımlarıyla tüm kamuoyuna bilgilerimizi paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: 359
BAŞLIK: Veri Saldırganlar İçin Neden Önemli?
KONUŞMACI: Minhaç Çelik – Siber Bülten Yazarı
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) – Ankara